sebavedomie vs. sebakontrola

  1. vnímajte svoju polohu a pohyb:

základná zásada: VNÍMAJTE SEBA, buďte sebaVEDOMÍ… Vnímajte seba skrze napätie. Nemusíte robiť nič/zasahovať, korigovať tvar…dorábať sa. Väčšina bežných tonusových zmien sa opraví spontánne pri uvedomení seba.. Neležať nesedieť a nestáť pasívne ale aktívne si uvedomovať polohu a pohyb je základnou zásadou sebaUvedomenia pri pohybe a oddychu. 

Opak sebavedomia je zvýšená vôľová sebaKONTROLA, ktorá vedie k produkcii tenzie a strate spontánnosti pohybu. Človek si spravidla neuvedomuje poruchu riadenia napätia. Uvedomí si až bolesť, zavráť, necitlivosť…Zvýšená sebakontrola je dôsledok udržiavanej “pohotovosti” systému a tenzie aktívneho mimo vôľového systému, často sprevádzaná emočnou úzkosťou.

cvičenie: sebavedomé dychanie, stoj, chôdza

Ako hodnotíte tento článok?
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.