Chôdza a spontánnosť

Oproti cvičeniu je samotné putovanie dôkazom spontánnej prace a spotreby energie v tom najprirodzenejšom nastavení. Kompromisy a konvencie sú postupne odvrhované a zašliapané do zeme.

Chodec nemusí nič argumentovať a dokazovať. Je v pohybe. To čo je podstatné je živelné. Usporiadané podľa vlastných pravidiel. Živelnosť znamená spontánnosť. Nemôžme tlačiť káru do kopca dlhý čas…

This image has an empty alt attribute; its file name is repisko-jelen-II..jpg

Živelnosť nepotrebuje veľa času na výučbu. Funguje buď hneď alebo nefunguje vôbec. Pri cvičení to musíte robiť takto a takto, musíte… pri chôdzi musíte len jediné: kráčať. Pravidlá musia byť jednoduché aby pomáhali a nie zablokovali spontánnosť…

Chôdza obnažuje problém, nie ho komplikuje a zastiera. Oslobodené, „nahé“ telo funguje bez konvencii a pravidiel. Necivilizovaná, divoká a prudká surovosť pohybu. Jedenie je len potreba žalúdka. Naplniť a vyprázdniť. Chôdza je potreba svalov- kontrahovať a relaxovať. Nič viac. Spontánnosť v uspokojení túžby po pohybe. Jednoducho sa hýbeme.

Ako hodnotíte tento článok?
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.