Chôdza a čas

Je váš život príliš rýchly? Prestávate vnímať seba? Necítite svojich blízkych? Narušili sa vám základné rytmy? Pochody? Chôdza vás prinúti spomaliť. Pochod je daný vám vlastným rytmom. Preložiť jednu nohu cez druhú. Stokrát, tisíckrát, desať tisíckrát. Kontrakcia času zvyšuje sebaVEDOMIE. „Predlženie času prehlbuje priestor.“ Vnímajme. Zbystrime pozornosť.

Pomaly sa zoznamujeme s krajinou ktorá sa približuje. Náhlivosť zrýchľuje čas a čas ktorý ušetríme sa premrhá jeho zhoršeným vnímaním. Pomalé putovanie je návod na predlženie života. Ak natlačíme veľa časových okamihov do priestoru začína sa jeho zvlnenie. V jednom momente plynie rýchlo a v určitom momente záhadne spomaľuje. Nerobme niekoľko vecí naraz…Len KRÁČAJME.

Pomalosť nemusí byť opakom rýchlosti. Pomalosť je hlavne opakom chvatu a náhlivosti. Vyjadruje uvedomelosť a vnímanie chôdze. Monotónnosť je určitý druh pomalosti. Ak ju dokážte udržať a prijať môže sa stať vyjadrením sebadôvery chodca. Cítim prítomnosť, nasávam pachy, farby, zvuky. Odrazu sa nepribližujem k cieľu, cieľ sa približuje ku mne. Nech žijú kontradikcie…

Ako hodnotíte tento článok?
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.