Chôdza a priestor I.

Priestorové usporiadanie siločiar udáva gravitačné pole. Gravitácia je nás ovplyvňuje svojím magnetizmom. Drží nás pri zemi. Vzťahuje sa na hmotnosť, ktorú nosíme. Ak sa chceme hýbať musíme prekonávať jej účinok. Tak ako čas aj hmotnosť môže nadobúdať relatívne hodnoty. Záleží na teréne, výškovom prevýšení, cez ktoré musíme svoju hmotnosť vyniesť. Každý krok znamená zápas s neviditeľnou silou.

Priestor je charakterizovaný horizontálnym a vertikálnym usporiadaním hmoty. Horizontála nerobí problém. Je vyjadrená sklonom, ktorý nás núti zrýchľovať alebo spomaľovať. Smerom k ľuďom, smerom od ľudí. Priblíženie alebo oddialenie sa. Vertikálny rozmer chôdze si vyžaduje spomalenie pohybu. Smerom k nebesiam. Príťažlivosť k matke zemi sa opúšťa ťažšie. Vyžaduje viac energie. Táto energia sa volá nadšenie, vyvoláva zápal pre vec. Dáva chôdzi dynamiku.

Ako hodnotíte tento článok?
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.